یئددی نامه (هفت نامه)

یئددی نامه (هفت نامه)

یئددی نامه (هفت نامه)

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: علی محمد بیانی

یئددی نامه (هفت نامه)

میرزا صادق اوریادی مانشانی

به ضمیمه اشعاری تازه یافت از شیخ اشراق سهروردی، نگاری سجاسی و میرزا عباس افشار پریشان

مصحح: علی محمد بیانی

ناشر: نیکان کتاب

چاپ اول بهار 95

168 صفحه

شابک: 7-338-196-964-978

 

مثنوی میرزا صادق، از نظر شعری و هنری، بسیار ساده، موزون، منسجم و پرمحتوا است که می توان آن را در ردیف شعرهای سهل و ممتنع قرار داد. آرایه ها و صنایع لفظی مبتکرانه و منحصر به فردی در این اشعار دیده می شود. آرایه های مثل مجاز، تشبیه، استعاره، کنایه، لف و نشر، جناس و ...

شعر میرزا صادق نمونه اعلای شعر سهل و ممتنع است که گوئیا وی آغازکننده ی آن، یا لااقل یکی از قوام بخشندگان این سبک در دوره قاجار بوده است. سهل و ممتنع نویسانی مثل سید عظیم شیروانی، ملامحمدباقر خلخالی، حکیم هیدجی و ... دارای سبکی هستند که نمونه آن را در آثار قدیمی نمی بینیم. شعر ترکی در بیان این بزرگان از سیطره سایر زبان ها آزاد شده و برای خود سبک و سیاقی پیدا کرده که می توان آن را پروسه «بومی شدن ادبیات ترکی» قلمداد کرد. خوانندگان عزیز در شعر میرزا صادق اوریادی مانشانی این سهل و ممتنع و صمیمیت شاعر را مطالعه خواهند کرد.

اهمیت اشعار یافت شده از میرزا صادق نه فقط در ادبیت آن، بلکه در تاریخ و مردم شناسی و فولکلور و ... هم نمایان است. این نسخه، قدیمی ترین اثری است که در آن اسم «مانشان» و «انگوران» و «اوریاد» به این صورت آمده است. در یک کلام می توان گفت که «بومی نگاری» در این عصر یعنی عصر قاجار خودش به عنوان یک سبک مطرح بوده است. متاسفانه در شعر و ادبیات قدیم تر و جدیدتر از این بومی نگاری خبری نیست.

 

 

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×