الزامات سیاست در عصر ملت - دولت

الزامات سیاست در عصر ملت - دولت

الزامات سیاست در عصر ملت - دولت

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: احمد زیدآبادی

الزامات سیاست در عصر ملت - دولت

نویسنده: احمد زیدآبادی

ناشر: نشر نی

116 صفحه

چاپ چهارم 1397

شابک: 978-964-185-580-4

 

نفی رژیم پهلوی به پیروزی آلترناتیوی که اصول و مبانی ملت‌ـ‌دولت را مقابل ایدئولوژی‌های فراملی برجسته سازد منجر نشد. دلایل و ریشه‌های انقلاب سال ۵۷ هرچه باشد، در این نکته تردید چندانی نیست که به‌جز افراد و محافل معدودی، عمده‌ی نیروهای دست‌اندرکار انقلاب ــ اعم از مذهبی و مارکسیست ــ به نگاه معطوف به حقوق بنیادی ناشی از ملت‌ـ‌دولتی به‌نام ایران، به‌مثابه تعیین‌کننده‌ی اصلی جهت‌گیری‌های سیاست داخلی و خارجی، توجه لازم را نداشتند و هر کدام به‌نوعی در پی اهداف فراملی و جهان‌وطنی خود بودند.

حرف اصلی این متن این است که ما خواه ناخواه در عصر ملت - دولت و یا واحدهای ملی زندگی می کنیم و زندگی در واحدهای ملی نیز به ناگزیر الزامات خود را در دو عرصه سیاست داخلی و خارجی دارد. شناخت این الزامات از یک سو می تواند معیار و مقیاسی برای داوری درباره رفتارهای داخلی و خارجی دولت ها به دست دهد و از دیگر سو، مردم یک کشور را به حقوق و مسئولیت ها و محدودیت های خود در عرصه داخلی و بین المللی آگاه کند.

در حقیقت، وضعیت عادلانه و بدون تناقض، رعایت حق شهروندی هر یک از اتباع از سوی حکومت ها در کنار پذیرش مسئولیت ملی از سوی همه اتباع است. طبعا چنین وضعیتی بدون آگاهی از ماهیت ملت - دولت و هشیاری نسبت به سواستفاده هایی که از این پدیده صورت می گیرد و سو ءتفاهمات گسترده ای که به بار می آورد چندان امکان پذیر نیست.

از این رو، در این متن کوشش شده است تا صورت معقول و عادلانه نظام ملت - دولت و حقوق ناشی از آن روشن، و تمایزش با گونه های نژادگرایانه و ویرانگر آن، در کنار نقد ایدئولوژی هتی مروج اتوپیای جهان وطنی که به گذشته های دور و یا آینده ای به کلی خارج از دسترس بشر امروز چشم دارند، بررسی شود.

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×