دیوان اشعار ترکی مرتضی قلی ظفر اردبیلی

دیوان اشعار ترکی مرتضی قلی ظفر اردبیلی

دیوان اشعار ترکی مرتضی قلی ظفر اردبیلی

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: حسین محمدزاده صدیق

دیوان اشعار ترکی مرتضی قلی ظفر اردبیلی

مقدمه، تصحیح و تحشیه: دکتر حسین محمدزاده صدیق

ناشر: شیخ صفی الدین

چاپ اول 1388

144 صفحه

شابک: 3-60-6822-964-978

 

مرتضی قلی خان متولی اردبیلی متخلص به ظفر، در روزگار شاه عباس دوم صفوی زندگی می کرد. وی مدت ها متولی شهر مقدس اردبیل و منشا خدمات عدیده ای در عصر خود بود. تنها نسخه ی خطی منحصر به فرد دیوان ترکی وی در سال 1965 م. توسط اسماعیل حکمت ارتایلان به صورت عکس برداری چاپ و تکثیر شده است. کتاب حاضر را از روی همین نسخه که به خط نستعلیق زیبای خود مولف است، برای چاپ آماده کرده ایم. در آماده سازی متن برای انتشار، اشعار استنساخ شده را در هفته فصل نظم و نسق دادیم و مقدمه و حواشی لازم نیز بر آن افزودیم. ظفر در شعرسرایی از پیروان و مقلدان حکیم ملا محمد فضولی به شمار می رود و به لحاظ حفظ شیوه ی گویش اردبیلی و بیان مضامین عالی، جزو شعرای مکتب شیخ صفی به حساب می آید. وی شیعه ی صافی ضمیر و پاکدلی است که گرایش به عرفان صفیه نیز دارد.
از آثار دیگر ظفر، گذشته از دیوان اشعار ترکی، آثار زیر نیز بر جای مانده است:
1.    دیوان فارسی که از میان نسخه های خطی آن، دو نسخه در کتابخانه ی ملک به شماره های 4605 و 4586 و یک نسخه در کتابخانه ی مرکزی تبریز به شماره ی 2412 شناخته شده است. 
2.    سفینه ی مرتضی قلی خان ظفر به ترکی و فارسی که در سال 1382 از سوی «مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی» با عنوان قردادی «جنگ مرتضی قلی خان شاملو» در 455 صفحه به قطع رحلی به صورت چاپ عکسی (فاکسیمیله) انتشار یافته است.
3.    کلیات ظفر حاوی مثنوی های بزم نامه، ساقی نامه، ظفرنامه و آثار منثور که نسخه ای از آن به شماره ی 1914 در موزه ی  سالار نگهداری می شود.
4.    ظفریه به نثر، دارای سه مقالت، یک خاتمه و دو مقصد.
5.    بخیه یا خرقه در پزشکی که در سال های 1268 هـــ . ، 1283 هـــ . و 1286 هـــ . در تهران سه بار چاپ سنگی شده است.


"دکتر ح.م. صدیق"
تهران – آذر 1387
 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×