سلطان محمد خان فاتح

سلطان محمد خان فاتح

سلطان محمد خان فاتح

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: تورکر آکینچی

سلطان محمد خان فاتح

تورکر اکینجی ، احمد آناپالی

مترجم: روزبه پیری

بیرینجی چاپ 1399

ناشر: آذر توران - نباتی

118 صفحه

شابک: 1-95-6063-622-978

 

بی شک سلطان محمدخان فاتح یکی از فاتحان نامدار، فرماندهی بادرایت و از نخبگان عصر خویش بود. وی علاوه بر اینکه یکی از چهره های شاخص پادشاهان عثمانی است، از سردمداران پر افتخار جهان اسلام نیز به شمار می رود.

آموزه های دین مبین اسلام توام با تشکیلات جنگی و قدرت سازماندهی ترکان، سلطان جوان را به سرداری کاردان تبدیل کرده بود. عبور دادن 55 کشتی از کوه، احداث حصار بوغازکسن در مدت زمانی باورنکردنی، ساخت توپ های بی نظیر شاهی، فتح استانبول، آناتولی و جنوب شرقی اروپا، همگی شاهد این مدعاست.

سلطان محمدخان فاتح با رصد هوشمندانه ای اختلاف مذاهب بین امپراطوری روم شرقی و غربی، بر عروس شهرهای آن زمان، یعنی قسطنطنیه چیره شد. فتح چنین شهری که ده ها بار مورد حمله قرار گرفته بود، بسیار سخت می نمود. بعدها اروپایی ها این شگرد را برای تضعیف امپراطوری های ممالک محروسه ی ایران و عثمانی ب کار بردند و به گواه تاریخ از این راه سودهای اقتصادی و سیاسی کلانی را از آن خود ساختند. اروپایی ها به نقل از کتاب تاریخ تمدن،جلد سیزدهم ویل دورانت به این نتیجه رسیدند که: «شکست عیسویان در جمگ های صلیبی 1148 میلادی باعث شد که اینجا و آنجا شکاکیون جمهوری، اصول و مبانی کلیسا را مورد سوال قرار دهند. بذر تردید در اذهان مردم عادی بارور گردید. متفکرین در توضیح این فقره ممارست فراوانی داشتند که به چه دلیلی خداوند راضی به شکست مدافعین یک چنین امر مقدسی گردید و فقط توفیق را نصیب مردم شرور کرد؟ شکاکیون گستاخ مدعی شدند که قصور در جنگ های صلیبی کذب دعاوی پاپ را می رساند که خود را حاکم مطلق روی زمین می داند.» فتح استانبول میز در ادامه ی جنگ های صلیبی بود که شکل نوین روابط شرق و غرب را رقم زد.

این واقعیت که بین امپراطوری صفوی و عثمانی صرفا به خاطر اختلاف مذاهب وقایع خون باری رخ داده است، همیشه مرا می آزرد، از این رو به پیشنهاد پدرم تصمیم گرفتم کتاب شرح حال و فتوحات سلطان محمدخان به عنوان فرمانده مسلمانان و افتخار مشترک مسلمین را جهت ترجمه برگزینم. در کتاب پیش رو، هر بخش از حیات پر فراز و نشیب سلطان فاتح مختصرا توضیح داده شده است. لازم به ذکر است که مطالب حاضر از منابع عثمانی و بیزانس گردآوری شده است تا صحت آن برهه از تاریخ بدون سوگیری خاصی بیان گردد.

 

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×