مباحثی پیرامون دموکراسی و تنوع

مباحثی پیرامون دموکراسی و تنوع

مباحثی پیرامون دموکراسی و تنوع

وضعیت: موجود
پدیدآورنده: جلیل یعقوب زاده ی فرد
قیمت:  
820,000ريال

مباحثی پیرامون دموکراسی و تنوع

با مقالاتی از: ایلخان تکه لی، نور اولوشاهین، بلنت یاوز، تولگا کارابولوت، احمد اوز آلپ و ناظم ایرم

جلیل یعقوب زاده ی فرد

ناشر: قالان یورد

چاپ اول 1399

182 صفحه

شابک: 5-30-6765-622-978

 

آنچه در این مجموعه به خوانندگان ارائه شده، بازخوانی بخشی از تجربه ی کشورها و نظریه پردازی های صورت گرفته در این حوزه است. کتاب حاضر از پنج مقاله تشکیل شده است که پیش از این بخشی از آن ها در نشریات تبریز منتشر شده بود. مقاله ی نخست به نام «گزاره های هستی شناختی نظریات دموکراسی تک لایه ای و چندلایه ای» نوشته ی «ایلخان تکه لی» با رویکردی فلسفی به بررسی گزاره های معرفت شناختی و فرایند تصمیم گیری در هر یک از مدل های دموکراسی می پردازد. این مقاله نشان می دهد چگونه با تحول معرفت شناختی پیش آمده مدل های دموکراسی تحول یافته و صورت کامل تری یافته اند، به گونه ای که انتقادات وارده بر دموکراسی را پوشش دهند.

مقاله ی دوم تحت عنوان «لیبرال دموکراسی در بن بست: لزوم بازنگری در روابط اقلیت - اکثریت برای برقراری صلح و اجتناب از مناقشه» نوشته ی «نور اولوشاهین» تلاش می کند تا در سایه ی نقد لیبرال دموکراسی راه حل هایی را که در دموکراسی های امروزین برای تنظیم روابط بیم اکثریت و اقلیت ارائه شده است، مورد بحث قرار دهد.

مقاله ی سوم تحت عنوان «ایده ی دموکراسی متکثر و حقوق بشر» نوشته ی «بلنت یاوز» به بررسی رابطه ی دموکراسی و حقوق بشر می پردازد و در سایه ی این بحث، تفاوت ماهوی بین دموکراسی مبتنی بر رای اکثریت و دموکراسی متکثر را به بحث می نشیند.

«بازاندیشی در بحران شهروندی: ملی گرایی لیبرال و نظریات میهن پرستی مبتنی بر قانون اساسی» عنوان مقاله ی چهارم است توسط «نولگا کارابولوت» به نگارش درآمده است. این مقاله به نقادی دموکراسی مباحثه گر و نظریه ی میهن پرستی مبتنی بر قانون اساسی و یا همان چیزی که ملی گرایی مدنی نامیده می شود، می پردازد. از آنجا که برخی از مباحث مطروحه در ترکیه با ایران همانندی بسیاری را نشان می دهد، این مقاله از نقطه نظر درک و ارزیابی نقطه نظرات برخی از صاحب نظران اصلاح طلب که دمکراتیزاسیون را ذیل ملی گرایی ایرانی تعریف نموده و آن را «ملی گرایی مدنی» می نامند، مفید است.

نهایتا، مقاله ی پنجم تحت عنوان «جمهوری خواهی لیبرال، چند فرهنگ گرایی و دموکراسی فرهنگی» نوشته ی «ناظم ایرم» به بازخوانی انتقادی رویکرد چند فرهنگ گرایی به عنوان مسلط ترین رویکرد در برخی از کشورهای مهاجر پذیر اروپایی و آمریکایی همچون سوئد و کانادا می پردازد. این مقاله نشان می دهد که قبول پیش فرض های فرهنگی این نظریه چگونه راه را برای سو استفاده ی گروه های نژاد پرست که تفاوت های قومی را با انتساب آن به فرهنگ توجیه می سازند، می گشاید.

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×