چالش های مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان

چالش های مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان

چالش های مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: حسن رضا قیطاسی

چالش های مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان

مولفان: حسن رضا قیطاسی، غلامرضا رضایی

ناشر: انتشارات دانشگاه علوم انتظامی امین

چاپ اول تابستان 1398

366 صفحه

شابک: 8-356-363-600-978

 

جمهوری آذربایجان، بزرگترین کشور قفقاز و در گذرگاه اروپا و آسیای شمال غربی و در کنار دریای خزر قرار گرفته و مرکز آن باکو است. کشورهای ایران در جنوب، ارمنستان و ترکیه در غرب، گرجستان در شمال غربی و روسیه در شمال این کشور قرار دارند. همچنین این کشور از طریق دریای خزر علاوه بر جمهوری اسلامی ایران و روسیه، با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان نیز همسایه است. این سرزمین تا قبل از انعقاد عهدنامه های گلستان و ترکمن چای جزو خاک ایران بود ولی بعد از جنگ ایران و روسیه، طی همان قراردادها به روسیه واگذار شده است. (دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی، 1389:1)

جمهوری آذربایجان در 1918 پس از فروپاشی امپراتوری روسیه تزاری تاسیس و حدود دو سال بعد یعنی در سال 1920، لشکر یازدهم روسیه (شوروی) اراضی جمهوری دموکراتیک آذربایجان را اشغال و این کشور را به اتحاد جماهیر شوروی ضمیمه کرد. در سال 1991 پس از 71 سال با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تشکیل جمهوری های جدید، مجددا این کشور استقلال یافت. اندکی بعد، در جریان جنگ قره باغ ارمنستان این منطقه (ناحیه قره باغ) و هفت بخش پیرامون آن واقع در جنوب غربی جمهوری آذربایجان به اشغال نیروهای ارمنستان درآمده است. (امیراحمدیان، 1382:1،2)

این کشور دارای یک جمهوری و یک استان خودمختار است. «جمهوری خودمختار نخجوان» که از خاک اصلی جمهوری آذربایجان جدا مانده و «استان باغ کوهستانی» که از واحدهای فدرال جمهوری آذربایجان هستند. نوع حکومت جمهوری آذربایجان، جمهوری پارلمانی چند حزبی با یک مجلس قانون گذاری است. این جمهوری سکولار بوده و از سال 2001 به عضویت شورای اروپا درآمده است.

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×