بیز بئله آغلاردیق جلد اول

بیز بئله آغلاردیق جلد اول

بیز بئله آغلاردیق جلد اول

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: صالح سجادی

بیز بئله آغلاردیق جلد اول

درآمدی بر تاریخ ادبیات رثایی و مذهبی در زبان ترکی آذربایجانی

به اهتمام: صالح سجادی، احمد رنجبری حیدرباغی

تدوین اشعار ترکی: سعید موغانلی

ناشر: انتشارات سوره مهر

چاپ اول 1396

شابک ج 1: 8-0210-03-600-978

شابک دوره: 9-0213-03-600-978

 

مرثیه خوانی در مرگ عزیزان یکی از سنت های قدیمی بین ترک زبان هاست؛ آن ها شعرهایی را در قالبی به نام «بایاتی» می سرودند و با حالتی خاص موقع عزاداری برای فرزندان، بزرگان قوم و قبیله و نزدیکان می خواندند.

ریشه ادبیات مرثیه از نظر تاریخی و زمان شروع آن هنوز به طور دقیق مشخص نیست. علاوه بر این ادبیات مرثیه تنها یک ژانر و مسئله ادبی نیست، بلکه از جهات مختلفی با مباحث فولکلوریک و علم جمعیت شناسی در ارتباط است. ادبیات مرثیه ریشه در زمان های بسیار قدیم داشته و از زمان مکتوب شدن ادبیات وجود دارد. محققان معتقدند که ادبیات مرثیه، شاخه ای از ادبیات شفاهی مردم آذربایجان بوده است. شاعرانی که با شعرهای خویش به آن ها ذوق و شور بخشیده و در ایام ماتم و غم نیز با «آغی» . «ساغو» های خود همدم دردها و غم هایشان شده اند. 

شعر مرثیه در ادوار گذشته، مخصوصا در قبیله «گؤک ترک ها» در قالب های مختلف سروده شده است. این شعرها در مورد محبت، غم، غصه، جدایی و هجران قهرمانان نوشته می شد. همچنان که می دانیم شعر «آغی» از شعرهای مشهور قدیمی قبیله ترک ها بوده است که در مرگ قهرمانان خود و دیگر افراد از دست رفته شان، به تنهایی و یا همراه با آشیق ها می خواندند که به این شعر مرثیه های «ساغو» می گفتند.

 

 

 

 

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×