بازار تبریز در دوره قاجار

بازار تبریز در دوره قاجار

بازار تبریز در دوره قاجار

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: اصغر نجفی

بازار تبریز در دوره قاجار

تالیف: اصغر نجفی - اشرف گلچین

ناشر: انتشارات آلتین

چاپ دوم 1399

300 صفحه

شابک: 4-25-7101-600-978

 

قدمت بازار تبریز بسیار بیشتر از آن است که امروزه برای سازه های آن عنوان می شود. در دوره های مختلف تاریخی، بررسی سفرنامه های سیاحان و کتابهای مورخان مختلف، گویای این جمله مشترک است که «تبریز در هر عصر و دوره ای یک مرکز بازرگانی مهم بین المللی بوده و شغل مهم اغلب ساکنان آن تجارت بوده است هر چند در برخی دوره ها، رکود مقطعی نیز داشته است» در دوره صفویه به دلیل پایتخت بودن، این شهر رونق تجاری و اقتصادی دوران ایلخانان مغول بویژه دور آباقاخان تا الجایتو مغول را بازیافت و بازار داد و ستد در آن گرمی گرفت. پس از مدتی رکود، در عصر قاجاریه، بار دیگر شکوفایی و عظمت خویش را مجددا بازیافت و به مرکز تجاری ایران تبدیل گشت، بطوری که از نظر میزان مبادلات تجاری مقام اول کشور را به دست آورد.

در کتاب حاضر، چگونگی شکل گیری و گسترش کالبدی بازار تبریز و مناسبات اجتماعی درونی آن، با عنایت به مداخله عوامل بسیار تاثیرگذار (مانند جنگهای ایران و روس، حضور نخبگان سیاسی قاجار، در آن شهر و مداخله حکومت و عوامل وی در تکوین کالبد شهری)، نقش و تاثیر بازار و بازاریان در شکل گیری و تداوم حرکت های اجتماعی، سیاسی و نیز گروه بندی اصناف و مشاغل و سازمان درونی بازار در عصر قاجار مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

به نظر می رسد تغییراتی که در مناسبات اجتماعی بازار این دوره رخ داده، بیشتر متاثر از نتایج بروز بحران ها در روابط خارجه ایران و روسیه یا عثمانی بوده که روابط اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده و یا در شرایط ثبات و آرامش، به رشد مناسبات اجتماعی و اقتصادی می انجامیده است.

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×