برخورد ایدئولوژی ها در ترکیه از عثمانی گرایی تا اسلام گرایی

برخورد ایدئولوژی ها در ترکیه از عثمانی گرایی تا اسلام گرایی

برخورد ایدئولوژی ها در ترکیه از عثمانی گرایی تا اسلام گرایی

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: مائده ارکان

برخورد ایدئولوژی ها در ترکیه از عثمانی گرایی تا اسلام گرایی

مولف : مائده ارکان

ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

چاپ اول 1395

271 صفحه

شابک: 3-149-298-600-978

 

پژوهش در علوم انسانی - به منظور شناخت، برنامه ریزی و ضبط و مهار پدیده های انسانی- در راستای سعادت واقعی بشر ضرورتی انکارناپذیر و استفاده از عقل و آموزه های وحیانی در کنار داده های تجربی و در نظر گرفتن واقعیت های عینی و فرهنگ و ارزش های اصیل جوامع، شرط اساسی پویایی، واقع نمایی و کارآیی این گونه پژوهش ها در هر جامعه است.

پژوهش کارآمد در جامعه ایران اسلامی در گرو شناخت واقعیت های جامعه از یک سو و اسلام به عنوان متقن ترین آموزه های وحیانی و اساسی ترین مولفه فرهنگ ایرانی از سوی دیگر است؛ از این رو، آگاهی دقیق و عمیق از معارف اسلامی و بهره گیری از آن در پژوهش، بازنگری و بومی سازی مبانی و مسائل علوم انسانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

توجه به این حقیقت راهبردی از سوی امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، زمینه شکل گیری دفتر همکاری حوزه و دانشگاه را در سال 1361 فراهم ساخت و با راهنمایی و عنایت ایشان و همت اساتید حوزه و دانشگاه، این نهاد علمی شکل گرفت. تجربه موفق این نهاد، زمینه را برای گسترش فعالیت های آن فراهم آورد و با تصویب شورای گسترش آموزش عالی در سال 1377 «پژوهشکده حوزه و دانشگاه» تاسیس شد و در سال 1382 به «موسسه پژوهشی حوزه و دانشگاه و در سال 1383 به «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» ارتقا یافت.

کتاب حاضر پژوهش بنیادی در حوزه گفتمان های سیاسی حاکم بر سرزمین عثمانی و جمهوری ترکیه مدرن می باشد که هر یک تحت شرایط سیاسی و اجتماعی این کشور شکل گرفته و برای مدتی بر این سرزمین حاکم بوده اند؛ گفتمان هایی که برای مدتی سیاست و اجتماع را در این کشور تحت تاثیر قرار دادند. این در حالی است که در جریان شکل گیری این ایدئولوژی ها نگارنده سعی کرده تا جایگاه دین را در هر یک از این گفتمان ها بررسی کند و سپس چگونگی تبدیل این پدیده الهی (دین) را به ایدئولوژی (اسلام شناسی) و تغییر و تحول آن به گفتمان پسا اسلام گرایی (جامعه ایمانی و دموکراتیک) در کشور ترکیه مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×