رجال عصر ناصری

رجال عصر ناصری

رجال عصر ناصری

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: دوستعلی خان معیرالممالک

رجال عصر ناصری

دوستعلی خان معیرالممالک

ناشر: نشر تاریخ ایران

چاپ اول 1390

348 صفحه

شابک: 3-66-6082-964-978

 

دوستعلی خان معیرالممالک، فرزند دوست محمد خان و نواده دوستعلی خان (نظام الدوله) معیرالممالک است. مادر او خانم عصمت الدوله، دختر دوم ناصرالدین شاه بود. دوستعلی خان در سال 1293 قمری در باغ فردوس تجریش متولد شد و در سال 1345 شمسی، در سن نود سالگی در تهران در گذشت. 
دوستعلی خان دوران کودکی و نوجوانی خود را در دربار و تحت سرپرستی شاهزاده جهانگیر میرزا، دائی خانم عصمه الدوله سپری کرد. او در جوانی مدتی زیر نظر دایی خود، کامران میرزا نایب السلطنه وزیر جنگ، تعلیمات نظامی آموخت و چند سالی نیز با درجه امیر تومانی خدمت کرد. از آنجا که مشاغل دولتی و مناصب درباری با روحیه دوستعلی خان مغایر بود، او پس از مدت زمانی از سمت خود استعفا داد و بقیه عمر خود را دور از سیاست گذراند. دوستعلی خان در جوانی ملقب به اعتصام السلطنه بود و پس از فوت پدر، در سال 1331 ق لقب معیرالممالک به او اعطا گردید.
دوستعلی خان معیرالممالک از نوجوانی فارسی و عربی و تعلیم خط و نقاشی را نزد استادان آن زمان آموخته بود و چون خود نیز از نبوغ هنری بسیاری برخوردار بود، آثاری بسیاری ار ایشان به جای مانده است. پرده های نقاشی زیبایی از مناظر طبیعت و پرندگان شکاری و همچنین قطعات خط به جای مانده نمایانگر استعداد و نبوغ او در این هنرهاست.
یکی از خصوصیات بارز دوستعلی خان سبک نگارش اوست. وی قلمی شیرین، روان، ساده و استعداد به خصوصی در توصیف افراد، وقایع و مناظر داشت. دوستعلی خان در حقیقت نویسنده ای متبحر بود و نوشته های ایشان نمایان گر این مطلب است.
کتاب "رجال عصر ناصری" شناسایی و معرفی گروهی از شخصیت های عصر قاجار است از زبان دوستعلی خان. موقعیت زمانی و اجتماعی معیرالممالک ایجاب می کرده که شخصیت های مذکور را از نزدیک بشناسد و با آن ها در تماس باشد. مطالب جالب و اطلاعات پراکنده بسیاری در این کتاب جمع آوری شده که برای خوانندگان نسل امروز جالب و خواندنی است. مقالاتی مانند: پسران فتحعلی شاه، پسران ناصرالدین شاه، دختران فتح علیشاه، خواهران ناصرالدین شاه، نقاشلن، نوازندگان دوران ناصری و مظفری و خوانندگان دوران ناصری در نوع خود کمیاب و جالب توجه هستند.
این کتاب چاپ سوم این سلسله مقالات است. دوستعلی خان در ابتدای مقالات می نویسد که این یادداشت ها بار اول برای مجله یغما تهیه شده و در آن مجله منتشر شده است. چاپ اول این مقالات به صورت کتاب در سال 1361 ش توسط همین انتشارات انجام شده است.
 

 

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×