هنر در آذربایجان باستان

هنر در آذربایجان باستان

هنر در آذربایجان باستان

وضعیت: ناموجود
پدیدآورنده: رحیم بقال اصغری

هنر در آذربایجان باستان

رحیم بقال اصغری

ناشر: انتشارات بهاردخت

چاپ اول 1398

222 صفحه

شابک: 4-22-6431-622-978

 

دانشجویان ما در دانشگاه ها کتابهای قطوری از هنر یونان و اروپا می خوانند. آنها آثار رم باستان را می شناسند و از هنر باستان مصر مطلع هستند. اما از تاریخ خویش بیگانه اند. تمدن های پیش از آریائیان در ایران چه تمدن هایی بودند و چه آثاری خلق کرده بودند؟ آیا هنر و تمدن و حکومت از 2500 سال پیش آغاز شد یا پیش از آن تمدن در ایران وجود داشت؟ بدون شک توجه به شهر سوخته، شوش، مارلیک، یانیق تپه و حسنلو و صدها تپه باستانی به ما اعلام میکند نباید تمدن ایران را با حضور یک قوم محدود کنیم و در مقابل سایر تمدن هایی که متاثر از این سرزمین بودند هنر خود را بایکوت کنیم. این پژوهش تلاش می کند هنر شگرف شمالغرب ایران یعنی آذربایجان را صرفنظر از مرزهای سیاسی کنونی در یک همگونی باستان شناسی تشخیص داده و معرفی کند هنری که حتی تا سالهای اخیر به اقصی نقاط جهان صادر و در تمدن بشری نقش بازی کرده است.

مکتب مینیاتور تبریز؛ نه فقط در آذربایجان بلکه در پیشرفت مکتب مینیاتور خاورمیانه و نزدیک هم نقش مهمی ایفا کرده بود. تربیت شدگان این مکتب، اساس مکتب نقاشی هندوستان، ترکیه، آسیای میانه و خود ایران را هم پی ریزی کرده بودند. تبریز وطن یک نوع نقاشی، خطاطی، تذهیب کاری، جلدسازی، زرکوبی، کتاب شناسی و هنر موسیقی بود. تصادفی نبود که معلم نقاش جهان شمول کمال الدین بهزاد، سید احمد تبریزی بود. نقاشانی که از دیگر نقاط به تبریز آمده بودند، نتوانسته بودند به رسوم نقاشی تبریز بیگانه مانده، با نقاشان بومی همکاری نموده و آثار هنری زیبا آفریده بودند. به همین علت هم تصاویری که بر دست نوشته های تهیه شده در کتابخانه ها و نقش هایی که بر روی قالی، قالیچه و پارچه های مختلف کشیده شده بود، در خاورمیانه و نزدیک شهرت پیدا کرده بود. سلطان محمد، سید احمد تبریزی، کمال الدین بهزاد، میرزین العابدین تبریزی، مانی شیرازی، میرزا علی، محمدی و تعداد زیادی نقاش از تربیت یافتگان مکتب نقاشی تبریز بودند. در قرن 16 هم همچون سده های 14 و 15، مکتب نقاشی تبریز، در شکل گیری مکاتب نقاشی در کشورهای مختلف، نقش بنیانی ایفا کرده و در پیشرفت مراکز مختلف نقاشی در شرق نزدیک و میانه جایگاه برجسته ای را به خود اختصاص داده بود.
" در یک نتیجه گیری کلی باید گفت هنر کور-ارس هنری اصیل است که نمیتوان آن را با معیارهای زیباشناسی هنر کلاسیک سنجید یا با هنر مصری و بین النهرین عصر برنز قیاس کرد؛ اصولا باید در جستجوی معیارهای زیباشناختی خاص خود آن بود."
 

 

 

دسته بندی محصولات
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×