ارزش‌های مشترک بین ایران و ترکیه باید شناسایی و معرفی شوند

متن کامل

مشاور رئیس مرکز مطالعات استراتژیک آسیایی ترکیه در چهارمین نشست مجمع همکاری‌های بین بخشی ایران و ترکیه که با محوریت نظامهای جدید اقتصادی و بخشهای راهبردی برگزار شد، گفت: ارزش‌های مشترک بین ایران و ترکیه باید شناسایی و معرفی شوند.
 "آیدین نورهان" اظهار داشت: اصلی‌ترین مقوله در این نشست پرداختن به بحث فرهنگ و مشترکات فرهنگی میان دو کشور همسایه ایران و ترکیه است.

وی با اشاره به اینکه زبان فارسی همانند آةنگی خوش و گوش‌نواز است، افزود:‌ می‌دانیم که ترک ها در ابتدا با عبور از ایران به آناتولی رسیدند و حتی کلمات عربی را از ایرانی ها فرا گرفته و به آناتولی آورده اند و در زمینه واژگان اسلامی مثل نماز و ... ما عمدتا از کلمات فارسی برای این واژگان دینی و مذهبی استفاده می کنیم.

نورهان تاکید کرد: جوانان ما این مسئله را می دانند ولی ادراک کامل ندارند  و هدف ما انتقال این ارزش های مشترک به جوانان ترکیه است، مثلا هنرهایی چون فرش بافی مینیاتور  و ... همه شان ارزش های مشترک بین ایران و ترکیه به شمار می روند و می‌بایست این هنر و فرهنگ مشترک و متعالی شناسایی شده و معرفی شود.

وی در ادامه به اشاره به جنگ و رقابت بین تمدن هاگفت: ما  برای معرفی داشته‌های فرهنگی و هویتی دو ملت باید به دیپلماسی عمومی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

در این نشست همچنین علی پیروزمنش معاون اداری و مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی طی سخنانی اظهار داشت:  بی تردید اغراق نخواهد بود اگر بگوییم هیچ همسایگانی در جهان به اندازه ایران و ترکیه وجود ندارد که اشتراکات فراوانی داشته باشند وکمتر مردمانی را می‌توان سراغ گرفت که به اندازه‌ی ایرانیان و ترکان در زمینه های گوناگون فرهنگی، تمدنی، زبانی و دینی چنان مشترک باشند که گویا هیچ گاه مرزهای جغرافیایی در بین این دو کشور کشیده نشده است.

وی افزود:  ایران و ترکیه به لحاظ مختصات مردم شناسی، فرهنگی، جامعه‌شناسی، تاریخ، میراث فرهنگی، علم آشپزی،  آداب و رسوم دینی و اجتماعی و نهایتا زبانی چنان در هم تنیده‌اند که گاهی تعجب باستان شناسان و جامعه‌شناسان را برمی‌انگیزد . هر دو کشور دارای دین واحد و پیامبر واحدی هستند وکمتر کتابی در کتابخانه‌های ترکیه می توان یافت که در آن زبان غنی فارسی  به عنوان زبان رسمی سلجوقی و عثمانی معرفی و اعلام نشده باشد.

وی افزود:‌ با توجه به فعالیت دیپلماسی عمومی ایران در ابعاد رسانه،‌ فرهنگی،‌ مبادله و نظامی و وجود نهادهای دیپلماسی عمومی فعال مانند مرکز دیپلماسی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه،‌سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان صدا و سیما ، سازمان میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و امور بین الملل حوزه علمیه و تغییر رویکرد رسانه‌ای و فرهنگی دولت حزب و عدالت و توسعه جمهوری ترکیه و افزایش مبادلات فرهنگی و رفت و آمدهای تجاری و سیاحتی و سیاسی خوشبختانه چهره واقعی تری از ایران ارائه شده است که هنوز ناقص است و تلاش بیشتری را می طلبد.

20 آبان 1397
تعداد بازدید: 538

نظرات

دسته بندی محصولات
ارائه کنندگان
Yedi Iklim türkçe B1
1,500,000ريال990,000ريال
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×