ساختار مفهومی فعل در زبان ترکی

متن کامل

 کتیبه های شفاهی (6) با عنوان ساختار مفهومی فعل در زبان ترکی تالیف ناصر منظوری توسط انتشارات اندیشه نو منتشر شده است.
نگارنده اعتقاد دارد که درک ماهیت و واقعیت تولیدات شفاهی زبان چندان ساده نیست. آن چیزی که در طول تاریخ به صورت شفاهی به ما رسیده است حاصل همیاری طبیعی جامعه بوده وسندی مطمئن برای بررسی است. پس، تئوریزه شدن آن از منظر "شناخت" اهمیت بسیار بحرانی دارد.
این مجلد از سری کتاب های کتیبه های شفاهی به موضوعی خواهد پرداخت که گرامر ضعف شدیدی در تحلیل و تفسیر آن دارد.
موضوع مورد بحث ما در اینجا عبارت از ساختار فعل در زبان است. همانگونه که خواهیم دید، چنین ساختاری بسیار کوچک ولی بسیار فشرده و مجادله براگیز است. از این رو، گشودن بحث، بدون ورود به علوم دیگر، به هیچ وجه امکان پذیر نیست. مخصوصا ورود به بحث با مخاطبانی که ذهنیت گراماتیک داشته و زبان را امری جدا و منفصل از پدیده های هستی می انگارند، عملا خالی از فایده است.
با این وجود، خوشبختانه، جریان چند رشته ای "علوم شناختی" نه تنها میدان را بر چنین بحث هایی می گشاید بلکه، به تعبیری، آن را در موقعیت محوری مطالعات خود نیز ارزیابی می کند. از این رو، چنین بحث هایی عملا یک ضرورت علمی است.
در جلد پیشین (کتیبه های شفاهی 5، مفهوم صدا) بحث شد که صداهای موجود در زبان دارای "مفهوم" هستند. یا، به بیان بهتر، دارای "مفهوم" بوده اند و این مفهوم مندی صدا، اساسا، مربوط به گذشته ی دور زبان و مربوط به زمان پیش از تکامل معناشناختی است.
اکنون، در این مجلد، بحث خواهد شد که صداها نه تنها دارای مفهوم بوده اند بلکه این مفاهیم انباشت شده در صداها، دارای ساختار جبری نیز بوده اند. موثق ترین ساختار در این راستا، ساختار فعل است که در کتاب قبلی از آن به صورت عمومی، به عنوان ساختارهای "پیوسته" یاد شد.
ساختارهای پیوسته، و یا ساختارهای فعلی، ساختارهای بسیار اسرارانگیزی هستند که تسلط مفهومی بر آن ها راهی برای گشودن رمز و راز تکوین شعور می گشاید.

25 آذر 1397
تعداد بازدید: 972
محصولات مرتبط

نظرات

دسته بندی محصولات
ارائه کنندگان
Yedi Iklim türkçe B1
1,500,000ريال990,000ريال
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×