مانیفست فقر/ ثروتمندان و ما

متن کامل

کتاب "مانیفست فقر/ ثروتمندان و ما" نوشته ی تاویس اسمیلی /کورنل وست، ترجمه ی فریبا عزبدفتری و محمد حریری اکبری توسط انتشارات موغام منشر شده است.
نخستین جنبه آموزنده کتاب حاضر شناختن و شناساندن چشم اسفندیار سامانه سیاسی آمریکا، یعنی «لابی و لابیگری» است که نویسندگانش شارح تناقض ها و معضلات نشی از قانونی بودن این پدیده بدخیم و خویشکاری آن هستند. تازه این یگانه ضعف ساختار سیاسی و بافتار اجتماعی ایالات متحده نیست و هیچ کس نمی تواند ذیصلاح تر از آمریکائیان فرهیخته ای باشد که زیستن در دل آن جامعه را با گوشت و پوست و استخوان تجربه کرده اند و می کنند. از این رو دقیق تر از هر ناظر یا تحلیل گری می توانند نکته ضعف ها را مورد نقد و بررسی قرار دهند که «اسمیلی» و «وست» در این مورد سنگ تمام گذاشته اند.
جنبه دوم، مهارت نویسندگان در استفاده از آموزه های «دبستان انتقادی» است. چه کم نیستند کسانی که درک و فهم درست و کاملی از نقد ندارند. اغلب نقد را مردود شناختن، حمله کردن و از قدر و قیمت انداختن یک پدیده یا یک اثر تلقی می کنند. یا این که فقط نکات ضعف را برشمرده و ایرادهای کار را برملا می کنند. در حالی که «نقد علمی» به انتقادی گفته می شود که مفید فایده باشد، یعنی ضمن شناختن و شناساندن ضعف و قدرت هر پدیده، راه های برطرف کردن جنبه های منفی را پیشنهاد کند. انتقادی از این جنس «نقد سازنده» خوانده می شود که با ارزش ترین فعالیت ذهنی صاحب نظران بشمار می رود. مانیفسا فقر، کاری است از این دست، چرا که علاوه بر تنقید با صداقت و صراحت، دوازده ایده برای ایجاد تغییر را مطرح می سازد. حتی راه و روش و نقطه آغازین عمل را نشان می دهد.
جنبه سوم کار «اسمیلی» و «وست» آفرینش اثری است که با خیال راحت می توان گفت در پیمودن مسیر کمال، به مراحل والا و بالایی رسیده است. چون از لحاظ سازماندهی مطالب و نحوه بیان و پرورش موضوع، پختگی در خور تحسینی را بکار بسته است. همان طور که دستور زبان اغلب زبان های شکوفای جهان روی تقدم تاخر مبتدی و خبر در نگارش هر جمله تاکید می ورزند، در سازماندهی مطالب هر نوشته بلند نیز رعایت این نکته ضرورت دارد. چه نویسندگان چیره دست، گاه با آوردن مطالب تائیدی و تکمیلی میان مبتدی و خبر، بر زیبایی و جذابیت نوشتار می افزایند. به کار بستن ابتکاری چنین تلمیحاتی، بر غنای اثر می افزاید. این از جمله مهارت هایی است که دانشجویان رشته «نویسندگی خلاق» تا اخذ درجه Ph.D. مشغول فراگیری فنون آن هستند. نویسندگان و ویراستار این کتاب نیز از این نظر کاری کرده اند کارستان.
چهارمین جنبه این اثر که از لحاظ اهمیت شاید برتر از جنبه های مزبور باشد، به کار گرفتن روش استنادی خاص آن است. بدینسان که هیچ ادعائی فاقد ماخذ و بدون مستند نیست. تازه این استناد با مراجعه توامان هم به «اشخاص حقیقی» و هم به «اشخاص حقوقی» انجام پذیرفته است. دلیل عمده واقع گرا بودن این بررسی و تحلیل نیز به گواه گرفته شدن طرز زندگی و گفته های افرادی است که همین حالا در ایالات متحده بسر می برند. در جهت کلیت دادن به این گفته ها هم آمار، اعداد و ارقام رسمی منتشره از سوی اشخاص حقوقی مانند وزارتخانه ها، موسسه های سرشماری، دانشگاه ها، موسسه های سنجش افکار عمومی و سایر نهادها آورده می شوند.
 

22 دی 1397
تعداد بازدید: 1465
محصولات مرتبط

نظرات

دسته بندی محصولات
ارائه کنندگان
Yedi Iklim türkçe B1
1,500,000ريال990,000ريال
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×