مسجد جامع شیرلوی عجب‌ شیر

متن کامل

مساجد چوبی و تاریخی دوره صفوی که خاستگاه معماری ابنیه های چوبی در آذربایجان بوده، به یقین کاخ های چهل ستون، هشت بهشت و عالی قاپو در اصفهان و برخی از ابنیه ها در ایران برگرفته از معماری چوبی آن است.
این مساجد هم اکنون علاوه بر استفاده به عنوان اماکن مذهبی و مقدس، زمینه خوبی برای جذب گردشگران علاقه مند به آثار تاریخی و فرهنگی است.مساجد جامع شیرلو و روستاهای گوراوان و شیشوان از جمله مساجد چوبی شهرستان عجبشیر هستند که سقف چوبی آنها به کنده کاری و رنگ آمیزی های طبیعی و گیاهی زیبایی مزین شده است.

این اثر در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۴۸ با شماره ثبت ۸۷۸ به‌عنوان یکی ازآثار ملی ایران به ثبت رسیده است.وجه تسمیه مسجد جامع شیرلو به دلیل رنگ‌آمیزی آن است. شیر در زبان محلی به معنی سفید میباشد.مسجد جامع “شیرلوی” عجب‌ شیر یکی از مساجد باشکوه و زیبای ستوندار چوبی ایران به شمار می‌رود، شهرت آن به واسطه وجود ستون‌های چوبی، سرستون‌های مقرنس و سقف چوبی منقوش آن میباشد.

وجه تسمیه مسجد جامع شیرلو به دلیل رنگ‌آمیزی آن است. سالانه گردشگران بسیاری که از اقصی نقاط ایران و جهان برای گردش به استان می‌آیند، برای بازدید از این مسجد راهی شهرستان عجب‌ شیر می‌شوند.مسجد جامع( شیرلو) عجب شیر مربوط به دوران صفویه میباشد، ولی با توجه به کتیبه های موجود در این مسجد برخی تاریخ بنای آن را به دوران قاجاریه نسبت میدهند.
مسجد جامع شیرلوی شهرستان عجبشیر نمودی از تلفیق زیبای هنر و مذهب است.این مسجد تاریخی و زیبا دارای شبستانی بوده که از لحاظ زیبایی با مسجد جامع میدان بناب قابل مقایسه است. شبستان آن به ابعاد ۲۰*۱۵ متر میباشد.
شبستان این مسجد دارای دیوارهای آجری و ستون های چوبی با سرستون های مقرنس و قطار بندی شده و سقف چوبی منقش است.
 

2 بهمن 1397
تعداد بازدید: 558

نظرات

دسته بندی محصولات
ارائه کنندگان
Yedi Iklim türkçe B1
1,500,000ريال990,000ريال
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×